Místem konání je
hala Tatran


Ke stažení:
orientační plánek 1
orientační plánek 2
extrem flyer
Jinak a lépe - předakce


Tak a je to tady! V sobotu 26. června 2004 se v Ostravě v HALE TATRAN uskuteční první ročník hiphopového festivalu Metan Hip Hop Fest. A protože půjde o hiphopový mejdan, nesmí samozřejmě chybět hiphopové kapely. Těch se na Metan Festu objeví celkem sedm:

Jako kapela číslo jedna a zároveň hlavní hvězda večera se v Ostravě premiérově představí varšavské seskupení WWO. W Wyjatkowych Okolicznosciach je dnes snad nejuznávanější a nejžádanější polská hiphopová kapela. Svou činnost zahájila okolo roku 1996 jako projekt Sokoła a Jędkera z polské crew ZIP Skład. Během následujících osmi let vydali dvě alba, několik singlů, zahráli si jako hosté na mnoha polských i zahraničních kompilacích a předskakovali takovým hvězdám jako jsou Run DMC, Onyx či Gangstarr. V loňském roce, se dokonce představili na české kompilaci East Side Unia 3 a to s hitem Nie Boj Sie Zmiany Na Lepsze, ve kterém si po jejich boku zahráli francouzští Soundkail a další člen crew ZIP, muž s jedním z nejhlubších hlasů na scéně: Fu. Jejich poslední koncert jste mohli shlédnout před dvěma lety v pražském klubu Roxy.

S dalších zahraničních hostů vystoupí dvě slovenské kapely. Z Bratislavy přijedou zahrát Názov Stavby, skupina, která koncem roku 1998 vznikla spojením dvou slovenských skupin: Lůza a Drvivá Menšina. Kapela vydala elpíčko a dvě alba, to poslední, Reč Naša, vyšlo loni na českém labelu Mad Drum. Druhou slovenskou skupinou bude Ina Sorta z Dubnice nad Vahom. Tuto dvojici jsme již měli možnost vidět na ostravském Attack From the North, kde sklidila slušný ohlas posluchačů.

Z Čech, Moravy a Slezska dorazí celkem čtyři kapely. Z Jihlavy přijede trojka zastupující styl "punkrap" - Jižní Pionýři. Kapelu tvoří MC's Filip a Delebre a záda kryje dj J-Kid. Trio se představilo postupně na kompilacích Lyrik Derby a East Side Unia 3, ale nejvíce na sebe upozornilo svým loňským debutem Three Stars. O tom, že kluci na koncertech pořádně makají, jste se mohli v Ostravě přesvědčit na akci Metan Hip Hop n.2.

Z Brna přijedou ZW Cirkus, dříve hrající pod názvem Zlomenej Waz. Trojice podkošových hráčů - freestylový král Tafrob, druhý MC Jiří Walker a dj Maztah (člen turntablism týmu Illuzionistz) - vydala na jaře svůj první singl Já bych si přál / Obě strany mince, který sklidil velmi kladné reakce.

Zlínští De Fuck To za sebou mají již dvě vydaná alba. Druhé z nich Sólo pro dva vyšlo nedávno. Tato kapela představuje spíše pohodovější rap a jejich produkce je velmi rozmanitá.

Nesmíme zapomenout ani na domácí hráče. Vám velmi dobře známí Ye-den a 1 stále pracují na nových peckách a vypadá to, že bychom se brzy mohli dočkat hmatatelného výsledku. Jejich koncerty vždy dokáží dav pořádně rozhoupat, takže se jistě máte na co těšit.

Celou akci bude doprovázet doplňkový program v podobě soutěže v breakdance, exhibice BMX, sk8 a mountinboard, dále jongling UV show v podání Cyberfire OV, graffiti nebo videoprojekce v režii Area8.9. Festival bude ozvučen na halu Tatran dosti silným zvukem 15kW a k dispozici budou čtyři bary, stolní fotbálky i drogová poradna Renarkonu.

Vstupné čítá 250Kč v předprodeji a 290Kč v den akce. Předprodejními místy jsou Freihand shop (Ostrava), Galactic (Frýdek-Místek), klub Mrkev (Opava) a Queens shop (Brno).
Pozor na ukončení předprodeje 20. 6. 2004!


Metan Hip Hop Fest - Line-up

Druhá scéna
od 14:00 - 19:00 hod. Kaleidoskop hudby a barev aneb jinak a lépe
Od 14:00 - do 19:00 bude v prostoru vedle haly Tatran, kde bude umístěna i drogová poradna Renarkonu, hrát chill-out, house, breakbeat a d'n'b atd. - Piri vs. Raa.o - (DJ Petr a Petr). Tento projekt je koncipován "jinak a lépe" - jako malý průřez hudebním spektrem taneční scény.

Semifinále breakdance, extreme exhibice a freestyle (BMX, sk8 a mountinboard):
Akce bude vedena jako contest mezi uchazeči z ulice, start mezi 14:00 - 15:00 hodinou na ploše bývalé nafukovací haly Tatran. Celé sobotní odpoledne až do 19:00 bude probíhat nominace účastníků (skate, bike, inline, mountainboard) spolu s volným programem, kde si bude kdokoli moci zajezdit či zaskákat na můstcích. Z každé disciplíny se budou nominovat 3-4 borci na večerní finále a exhibici v hale Tatran. Jako čtvrtfinálovou cenu dostane každý z účastníků lístek na Metan. Finální jízdy se budou skládat ze dvou vystoupení o délce cca 10 min mezi vystoupením DJů a kapel. Finálové jízdy se uskuteční na části hlavního pódia. Soutěž v bike zaštiťuje fa Max Cursor, která pro vítěze večerního finále poskytuje hodnotnou cenu.

Další doprovodný program: jongling show v podání Cyberfire OV, stickers jam a výstava fotek s akcí a graffiti pod zaštitou dobrovolného, nezávislého a neziskového občanského sdružení Freihand, jehož cílem je zajišťování legálních ploch, pořádání akcí, výstav a vydávání publikací s cílem prezentovat výtvarníky zabývající se tvorbou graffiti. Sdružení bylo založeno v roce 2001, vychází však z předchozích bohatých zkušeností. Dosud největší akcí pořádanou sdružením byla akce podpořená programem "Make a Connection" pod názvem Graffiti ve městě, na které se představili přední graffiti umělci České republiky a Německa. Více informací naleznete na adrese www.lacmo.com.

Renarkon je obecně prospěšná společnost, kterou město Ostrava zřizuje od roku 1997 jako společnost pro léčbu a resocializaci osob ohrožených drogovou a jinou závislostí.
Kontaktní centrum v Ostravě je určeno uživatelům drog, cílem je snižovat rizika spojených s užíváním drog. Poskytuje se zde výměna jehel, informace o drogách, sociálně-právní poradenství, informace o rizikách spojených s užíváním drog, základní zdravotní servis, pomoc v krizi a doporučení včetně zprostředkování léčby.
Streetwork v Ostravě je určen uživatelům drog. Poskytuje výměnu jehel na ulici, poznávací znamení : žlutá kartička s logem Renarkonu.
Terapeutická komunita se zabývá dlouhodobou léčbou (1 rok) a resocializací pro drogově závislé od 18 let. Základním terapeutickým prostředkem je život v komunitě, který se snaží maximálně přibližovat běžnému životu, má svá pravidla, řád a režim. Hlavním cílem je dosažení schopnosti převzít zodpovědnost sám za sebe a zvládat nároky každodenního života bez drog.
Doléčovací centrum provádí poradenství v dané oblasti, poradenství pro rodiče, rodičovské skupiny, skupinové terapie, doléčování s cílem začlenění klienta zpět do společnosti a dovedení k samostatnému životu bez drog. Součástí je chráněné bydlení.


Vstup volný do 19:00 hodin.


Od 19:00 do 20:00 hod - dj Ye-den a 1 (Ova)
Od 20:00 do 21:00 hod - Jižní Pionýři (JIHLAVA)
Od 21:00 do 22:00 hod - Názov Stavby (SLOVENSKO)
Od 22:00 do 23:10 hod - Mountinboard exibice
Od 23:10 do 24:00 hod - WWO (Waršava / PL)
Od 24:00 do 01:00 hod - ZW Cirkus (Brno)
Od 01:00 do 02:00 hod - De Fuck To (Zlin)


Hlavní scéna
od 18:00 do 06:00 hod

Od 18:00 do 19:00 hod - hraje dj Ye-den a 1 (Ova)
Od 19:00 do 20:00 hod - Iná Sorta (Sk)
Od 20:00 do 21:00 hod - Ye-den a 1 (Ova)
Od 21:00 do 22:00 hod - Breake dance betl (10 minut/1team show / dj j-Kid)
Od 22:00 do 23:00 hod - Jižní Pionýři (JIHLAVA)
Od 23:00 do 23:10 hod - Bmx exibice
Od 23:10 do 24:00 hod - ZW Cirkus (Brno)
Od 24:00 do 24:10 hod - Sk8 exibice
Od 24:10 do 01:00 hod - Defuckto (Zlin)
Od 01:00 do 01:10 hod - UV show by cyberfire
Od 01:10 do 02:00 hod - W Wyjatkowych Okolicznošciach (POLSKO)
Od 02:00 do 03:00 hod - Názov Stavby (SLOVENSKO)
Od 03:00 do 06:00 hod - DJs z výše uvedených kapel





flyer


Radegast Red bull