RSS: http://www.zulu.cz/buben/news.xml RSS: http://www.zulu.cz/buben/news.xml

100°C
[zveejnno: 4.8.2006]



Hyperfunky nářez, který nahradí kapelu Létající koberec. Nudit se určitě nebudete...

Když mariánsko-lázeňská skupina 100°C vyhrála před dvěma lety první ročník soutěže Coca-Cola PopStar, v hudebních kruzích se tušilo, že by na klubovou scénu mohla přinést nový život. Stalo se, debutové album Evergreen (2004) splnilo svou úlohu a ruku v ruce s poctivým koncertováním kapelu definitivně etablovalo na tuzemské hudební scéně.

Novinka Collage posílá její statut ještě dál. Kapela rezignovala na hledání jiného než koncertního zvuku a ve studiích Sono a Gunjah v Karlových Varech pod taktovkou svých vizí a ve spolupráci s producentem Petrem Míkovcem a zvukařem a technikem Václavem Horákem natočila počin veselý, hravý a nesmírně živý..

100c


„Přišli jsme na to, že nejlépe se nám pracuje s lidmi, které známe. Je to pak o vzájemné debatě a názoru. Všechno kolem nahrávky, scénáře a točení klipu či designu obalu si nejraději obstaráváme sami. Vyplácí se to, nemůžeme pak nikomu nic vyčítat,“ říká baskytarista Mojo.

Název Collage (Koláž) nebyl vybrán náhodně. 100°C se v tomto ohledu vyřádili. Hudební pestrost, těžící z rock‘n‘rollu, funky, dubu i reggae, je koláží pro kapelu dávno přirozenou, booklet alba je vyveden ve stejném duchu a nálady písniček evokují rovněž cosi hravého.

Dobrým odkazem je singlová skladba Jagger‘s Not Dead. Zpěvák a kytarista Jakub Johánek o ní říká: „V šedesátých letech se všechno točilo kolem Rolling Stones. Ta písnička je taková paralela mezi Rolling Stones a námi. Mělo by to vyznít tak, že šedesátky nejsou zapomenuty ani v roce 2005. Když se jim dá nový kabát, bude to hodně moderní. Jagger je ale pro nás hlavně symbolem rock‘n‘rollu.“

Album od začátku do konce poutá mladistvostí a nadšením, které v kapele jsou. Odráží se to i v textech. Zpívají o rock‘n‘rollovém i globálním životě, pěstování marihuany, ironizují americký Bílý dům a zkusili to i o lásce, jako správná rock‘n‘rollová kapela.

Zkrátka Koláž.

Kapela:
drums : Fíďa
dj, synths, keys : Dj At Work
trumpet : Špalda
trombon, percussion, keys: Laury
bassguitar : Indian Mojjo
vox, guitars,keys : Jakub Joshua Johánek

Stránky kapely najdete zde.