Colours of Ostrava
Kofola Radegast Rádio Orion

Účinkující / Tam - Tam Orchestra
12.7.2002 scéna Buben

Tam - Tam Orchestra je
hudební trio bubeníků, perkusionistů a zpěváků
Miloš Vacík - zakladatel, kapelník, perkusionista, hráč na bicí nástroje, skladatel, zpěv
Tereza Petrášová - hráčka na bicí nástroje, perkusionistka, zpěvačka a tanečnice
Martin Kreuzberg - perkusionista, hráč na bicí nástroje, zpěv

Tam - Tam Orchestra hraje
velmi dynamické, působivé a strhující skladby v rytmu brazilské samby, která se prolíná s prvky kubánské tradiční hudby a hudebními africkými kořeny Kamerunu a Angoly.

Tam - Tam Orchestra používá
především africké, brazilské a kubánské nástroje jako například cuica, djembé, conga a mnoho dalších, bicí soupravy a řadu perkusivních i dechových nástrojů. Svá energická vystoupení doprovází hlasy, zpěvem, ľivým tancem a kostými. Zvuková pestrost nástrojů a taneční rytmy navozují při představení pocit slavnosti a karnevalu.

Tam - Tam Orchestra koncertuje
v klubech, na festivalových pódiích, při velkých sportovních akcích a účastní se charitativních koncertů. Podle potřeby se Tam-Tam Orchestra může rozrůst do síly batacudového orchestru.


TAM-TAM ORCHESTRA

Myšlenka založit TAM-TAM ORCHESTRA, pulzující hudební těleso plné etnických bicích nástrojů, vznikla na jaře roku 1999. Miloš Vacík, zakladatel a kapelník, byl tehdy osloven produkcí Mezinárodního Pražského Maratonu, aby sestavil kapelu pouze z bicích nástrojů, která by hrála při startu na Václavském náměstí v centru Prahy. První koncert skupiny TAM-TAM ORCHESTRA proběhl tedy před několikatisícovým skvělým publikem slunného dne 23. května 1999.

Miloš Vacík, Tereza Petrášová a Martin Kreuzberg představují základní sloľení skupiny TAM-TAM ORCHESTRA, která se původně skládala z pětice bubeníků. Tato trojice perkusionistů, hráčů na etnické bicí nástroje a zpěváků společně koncertuje od jara roku 2000.

TAM-TAM ORCHESTRA lze slyšet a vidět v hudebních klubech na samostatných koncertech a na českých festivalových pódiích jako např. na Trutnovském festivalu, v České skalici, v Rokycanech nebo v Králíkách a na známém pražském festivalu Mezi ploty.
TAM-TAM ORCHESTRA doprovází také velké sportovní akce a události. Hrála například na strahovském stadionu při atletických závodech nebo celkem pravidelně na již zmíněných Mezinárodních Pražských Maratonech.
TAM-TAM ORCHESTRA se dle potřeby přizpůsobí situaci a prostoru. Při speciálním přání pořadatele či klienta se můľe skupina rozrůst až do síly batucadového orchestru. Tak například bubnovala TAM-TAM ORCHESTRA několik večerů po sobě speciálně nacvičenou skladbu se čtyřiceti bubeníky a to při uvedení nové Škody Fabia na trh.

web: www.tamtam-orchestra.cz
www.zulu.cz - Ostrava city culture server