Colours of Ostrava 2003
Česká spořitelna EU statutární město Ostrava

Účinkující / Al Yaman

Al Yaman Pražská kapela AL-YAMAN vychází především z lidových a zlidovělých písní Jemenu a arabského světa. Zvuk kapely je fúzí akustických nástrojů a elektroniky a spojuje tradiční postupy s novými prvky taneční hudby. Hlavní proud arabského vlivu přináší zpěvačka Ashwaq Abdulla Kulaib z Adenu. Ta v roce 1990 odešla z Jemenu do Prahy studovat a zůstala zde. Její zpěv je emotivním vyjádřením tradičních písní především duchovního rozměru nebo vlastních zkušeností a příběhů ze svého života.

Aleš Hyvnar (Al-esh) - komponista skladeb, působil v mnohých kapelách různých stylů od roku 1986. Když se v roce 2000 seznámil s Ashwaq, bez váhání se ujal velké šance uskutečnit svůj sen - etnická, či přesněji orientální hudba, využívající moderních technologií.

Za krátkou dobu se seznámil s bubeníkem Jonatanem z Izraele, který přijel v roce 1999 poznat Prahu a rozhodl se zde zůstat. Na projektu se podílí i další uznávaní hudebníci jako je bassista Petr Pavlík, či Tomáš Reindl, který je uznávaným hráčem na tabla a další tradiční perkuse orientu.

Skupina AL-YAMAN přináší širší pojetí multikulturní kreativity a přímé poselství sjednocení…


složení:

Ashwaq Abdulla Kulaib
zpěv

Aleš Hyvnar
samply, kytara, perkuse, klávesy

Jonatan Omer
bicí

Peter Pavlík
basová kytara

Tomáš Reindl
tabla, didgeridoo, perkuse

kontakt:
www.al-yaman.cz