Colours of Ostrava 2003
Česká spořitelna EU statutární město Ostrava

hra "Zlaté rybky"
Algidance Chillout Tent


"Dva lidé (kteří se ovšem nemusí nutně znát) si na monitoru u instalace vyberou jeden z nabídky cca. 40 chilloutových videoklipů a označí jej. Tento videoklip pak pro ně bude výhrou. Pomocí jednoduchých zařízení na dálkové ovládání - joysticků - řídí létající trojrozměrné ryby. Ty jsou ušité ze speciální látky a jsou naplněny héliem. Na spodní straně trupu (břiše) mají malé směrové větráky. Úkolem hráčů je dostat obě ryby do tunelu (ten je zhotoven z plexiskla a laminátu), kde je zaznamenají senzory pohybu. Pokud se obě ryby do tunelu dostanou, v tomto okamžiku dají senzory signál počítači aby spustil vítězný videoklip. Projekčními plochami pro videoklip budou z pohledu hráčů i diváků protilehlé tedy zadní stěny "akvárií", kde budou v průběhu hry promítány záběry podmořského života. Ryby jsou symbolicky ušity ze zlaté látky, protože hráčům plní jejich přání a interiér igelitových "akvárií" je nasvícen ze shora modrým světlem, aby maximálně simuloval podmořskou krajinu."



Algidance Chillout Tent scéna

Na festivalu se zastaví v rámci prázdninového turné. Tato chill-outová zóna bude plná muziky a odpočinku, můžete si v ní dokonce i zahrát hru "Zlaté rybky". Na scéně se představí začínající DJs a kapely i známá jména. Samotný stan má 18 x 20 metrů a dal mu podobu Milan Cais z Tata Bojs, který je zároveň autorem interaktivní instalace - hry "Zlaté rybky". Každý kdo do stanu Algida přijde, si jako dáreček odnese CD kompilaci Algidance Chillout Volume I., kterou sestavil Honza Muchow.
V pátek 11.7.2003 ve stanu Algidance Chillout vystoupí:

DJ Sandoz
DJ Sandoz je rezident kopřivnického klubu Nora.

Liquid A
Po svém návratu z USA, kde strávil dva roky a hlouběji se seznámil se styly jako acid jazz, etno a dub reggae začal hrát v roce 1993. Po začátcích v reggae klubech a v rockovém Bunkru patřil k prvním DJs, kteří hráli v novém pražském klubu Roxy. Jeho tehdejší repertoár byl převážně acid jazzový s prvky etna. V počátcích stylu drum'n'bass, hlavně v jeho acid jazzové fázi, patřil k propagátorům tohoto stylu u nás.
V současné době hraje především žádané taneční styly tech-house a latino house, v nichž můžeme slyšet charakteristické zvuky perkusí. Díky svým reggae kořenům se zajímá o všechny styly obsahující prvky tohoto stylu, od breakbeatu až po ragga 2step.

Nana Zorin
Na konci léta 2002 skupina Nana Zorin proměnila sestavu, přestala koncertovat a pracuje na novém repertoáru pro druhé album. Písničky mají moderní taneční spodky a typický zvuk NZ, charakteristický množstvím jemných melodií, psychedelickou atmosférou a také výjimečnými texty, jejichž autorem je zpěvák NZ Ego.L.Din z Gambie. Na Colours of Ostrava Nana Zorin bude hrát živě, bez předehraných spodků, žádné beatboxy, žádné gramofony. Výsledkem má být krystalický zvuk a vibrace, obohacující harmonický rozměr...

Nierika
Nová příborsko-kopřivnická skupina, zaměřená na soudobou pohodovou taneční hudbu, vycházející z breakbeatu.

DJ Tall
Začal mixovat v roce 1997. V té době hrál v menších klubech po celé ČR, které se specializovaly na chillout a downtempo. Brzy na to se stal rezidentem Foundsound. Po účasti na Red Bull Music Academy v irském Dublinu v roce 2000 začal hrát i v zahraničí. I když je jeho styl definován jako downtempo, není lehké přiřadit mu vyloženě jeden styl - pohybuje se na široké platformě od jazzu až po break.

V sobotu 12.7.2003 ve stanu Algidance Chillout vystoupí:

DJ Hofee
Plzeňský DJ, známý i ze svého pořadu Láry fáry, který vysílá Český rozhlas. Hraje od hip hopu až po down tempo.

Tam -Tam Orchestra
Tam - Tam Orchestra vznikl v roce 1999. V současnosti ho tvoří šestice muzikantů. Kapelník Miloš Vacík, hraje na speciálně sestavenou bicí soupravu, ethnické bicí nástroje a perkuse. Zpěvačka a tanečnice Tereza Petrášová, která také hraje na perkuse všeho druhu. Perkusista Martin Kreuzberg doplňuje rytmy o velké množství afro-brazilskách a kubánských bicích nástrojů. Rytmickou sekci doplňují basista Jáchym Bašek a kytarista Jakub Hlobil. Ethnické a zobcové flétny,zejména však flétnu příčnou rozeznívá flétnista, Jakub Klár. Celá tato formace obohacuje naši taneční scénu o groovovou kapelu, která vychází z etnické hudby a world music. Čerpá hlavně z brazilských, kubánských a afrických rytmů. Nabízí pódiovou show v kostýmech, za doprovodu strhujících rytmů, zpěvů a vyzrálých instrumentálních výkonů.

Veneer (SK)
Začátkem roku 2001 přemluvil Palo Hubinák svou přítelkyni Simonu Danielovou, aby zkusila nazpívat vokály k skladbám, na kterých ve volném čase pracoval s Danom Bihánym. To znamenalo oficiální start slovenské kapely, které právě Simona dala název Veneer. Počátky byly inspirované vlivy britského trip-hopu či francouzské elektroniky konca 90. let. Na nezávislé značce Front CD vyšlo jejich první album. Těsně před jeho vydaním se zvěst o nové domácí naději převalila i do rádií. Veneer po prvních koncertech zajímat prakticky všechny vydavatelství na slovenském trhu. V květnu na labelu EMI/Escape vyšlo album Light, které produkovali bubeník Tatabojs Milan Cajs a producent Dušan Neuwerth.

DJ Forest & C-lara
Polovina bratrského dua Reynok z Kopřivnice Lukáš hraje také jako downtempový a drum and bassový DJ Forest. Na festivalu ho uvidíte se zpěvačkou C-lara, což je Klára Nemravová. Ta vystupuje a nahrává s Tatabojs. A právě s touto kapelou Reynok vystupovali od dubna 2002...

Reynok
Live act. Existují od roku 1999 a tvoří jej bratrské duo z Kopřivnice, vystupují pod pseudonymy PH Zero (Filip) a DJ Forest (Lukáš).
Styl Reynoku je popsatelný jako techno s rovnocenným podílem beatů a zvuků inspirovaný anglickými techno DJs a projekty jako Leftfield, Scan X, Underworld atd. Důležitým prvkem v jejich hraní je improvizace a tvorba tracků v reálném čase. I z tohoto důvodu zatím nepoužívají počítače ani sekvencery, ale pouze bicí automaty a syntezátory. Na české taneční scéně se cítí spřízněni spíše s DJs hrajícími break beat, elektro, dub, drum & bass jako jsou Tall, Blue, Yukimura atd.

DJ Lulu Rulez
DJka Lulu Rulez je z Pardubic, rezidentka klubu U Merkura a hraje breakbeat.