Colours of Ostrava 2003
Česká spořitelna EU statutární město Ostrava

Scéna Čas
Čas je hlavní scéna druhého ročníku festivalu Colours of Ostrava na výstavišti Černá louka, kde vedle sebe najdete - kromě této scény - také hudební stan Algida a workshopovou scénu Buben, nedaleko se nachází také velmi příjemná odpočinková scéna Farská zahrada - Telepace.

Na scéně Čas zahájí, stejně jako v roce 2002 na scéně Spektrum, celé festivalové dění ostravská skupina Kryštof, které se jako úspěšné české hvězdě z Ostravy dostalo výsady hrát i letos.
Scéna Čas je druhá hlavní scéna celého festivalu. Vyplývá to i z technického zabezpečení, které je prakticky totožné s výbavou loňské scény Spektrum. PA system o sile 80 000 W je nejmodernějším zvukovým systémem v ČR, hrála na něm například Lucie při tour 2003. Nad pódiem o velikosti 12x10m bude světelná aparatura s 16 tzv. inteligentními světly o celkovém výkonu 130 000 W!
V zadní části prostoru pro publikum bude stanové městečko pro návštěvníky. Samozřejmě nebudou chybět stánky s občerstvením a čajovna. Hudbymilovní lidé nemusejí prostor scény Čas vůbec opustit, pokud nechtějí přijít o dění na jiných scénách. Program Času i celého festivalu je totiž velmi pestrý.

V pátek 11.7.2003 na scéně Čas po melodickém pop - rocku s kvalitními texty a tanečním nádechem Kryštof přijdou jamajsko - africké rytmy, smíchané s dubem a trip hopem v podání Dub-O-Net. Kdo bude chtít dále tančit, zůstane na lídry české taneční scény, duo The Ecstasy Of St.Theresa, se kterými v Ostravě vystoupí klávesista Carlos a rapující perkusionista C-phone. Pražská taneční scéna bude mít zastoupení ve Skyline, od kterých sice odešel k Hypnotixu MC Orange, ale skupina, hrající směs drum´n´bassu, breakbeatu a trance je stále vynikající. Už dvacet let hraje reggae Švihadlo, které houpavými rytmy a úsměvnou pohodou jistě vás rozdovádí. A pokračovat můžete na břitké ska Polemic, jedné z nejpopulárnějších slovenských kapel, až do nočních sobotních hodin...

Sobota 12.7.2003 na scéně Čas bude přirozeně ještě bohatší než pátek. Vše začne koncertě nové pražské skupiny world music Cabelique. Více balkánsky zaměřená Ahmed má hlad určitě připomene páteční koncert Gorana Bregoviće několika hity z jeho repertoáru. Pak přijde sofistikovaná, jemná folk-rocková muzika s latinsko-americkým nádechem, kterou brilantně umí Zuzana Navarová & Koa. Čtyři bosé Francouzky, trochu čarodějky, trochu víly si říkají ZikFa a zahrají brizantní směs afrických rytmů a keltských melodií v atypickém obsazení. Brněnští Čankišou dokážou roztančit davy world music stojící na pevných rockových základech. Ohňostroj cizokrajných rytmů, úžasných tanců a nehraného veselí odpálí na pódiu Te Vaka z Polynésie. Při produkci izraelské skupiny Sheva vychladnete jen malinko, v její hudbě se střídají tři odlišné roviny: rituály, meditace i oslavy, jejichž rytmická intenzita a hlasitost připomíná zlaté časy Led Zeppelin! Polská Drum Machina se pokusí dostat vás do taneční extáze za pomoci bubnů nejrůznější velikosti, snad poprvé uvidíte v Ostravě japonské bubny Taiko. Na bicích nástrojích, podporovaných klarinetem a elektronickými mašinkami vám budou vyhrávat až do nedělního rozbřesku kopřivničtí experimentátoři Údery údy.