Colours of Ostrava 2003
Česká spořitelna EU statutární město Ostrava

Praktické informace

Pár vět úvodem
Druhý ročník multižánrového (world music, etno, folk, rock, pop, dance) festivalu Colours of Ostrava pořádají v pátek 11.7. a sobotu 12.7.2003 Colour Production a občanské sdružení Klub - Cesty rytmu v areálu Stodolní ulice (na scénách Spektrum, Stodolní fórum, Boomerang, Elle café Sky, Fabric, Tunnel a Maják) a na výstavišti Černá louka (Čas, Silesia fórum Telepace - Farská zahrada, Buben a Algida).
Vystoupí na 50 kapel, 500 muzikantů a DJs. Počet scén a vystupujících vzrostl oproti loňskému ročníku asi o třetinu.
Zahraniční hosté: Goran Bregović & Wedding and Funeral Band (východní Evropa), Geoffrey Oryema (Uganda), Kosheen a Oi - Va - Voi (Velká Británie), Te Vaka (Polynésie), Sheva (Izrael), ZikFa (Francie), Korai Öröm (Maďarsko), Drum Machina, Hey a Tumbao (Polsko), Suí Vesan, Daniel Salontay & Dlhé diely, Polemic, Veneer a Zva 12 - 28 (Slovensko). Mezi DJs jsou Němci (M-Trik, Mos Phat) a Francouz Pat Heart. Spojené státy americké jsou zastoupeny perkusionistou Michaelem Deliou, který hraje s Irenou a Vojtěchem Havlovými. Z Číny je zpěvačka Feng - Jün Song (& Horská karavana).

www.colours.cz
(E-mail):


PRAKTICKÉ INFORMACE

Vstupné
do 10.7.2003 499 Kč
na místě 599 Kč
(cena včetně DPH a servisních poplatků )

Pozn.:
pro držitele ZTP a ZTP+P je vstupné se slevou pouze na místě za 99 Kč.
Děti do 140cm výšky mají vstup zdarma.
Jednodenní vstupné pouze na scénách
Telepace - pátek (Silesia fórum) 100 Kč
sobota 150 Kč
Fabric - po oba dny 150 Kč

Předprodej v sítích Ticketstream (www.ticketstream.cz), Ticketpro (www.ticketpro.cz), Slovensko Ticketportal. V Ostravě: klub Boomerang, Stodolní 22 a MIC na Nádražní ulici (http://www.ostravainfo.cz).

Na bezpečnost bude dohlížet cca. 200 členů IPO a 100 členů pořadatelské služby
Celá oblast ohraničena ulicemi Poděbradova (od Českobratrské po Hollarovu), Stodolní, Janáčkova bude uzavřena pro dopravu 11.7. 16.00h - 13.7. 06.00h. Vjet mohou pouze obyvatelé a majitelé firem.

Brány se otevřou:
11.7. 15.00h Černá louka (jede non stop)
17.00h Stodolní a Farská zahrada
20.00h Fabric
12.7. 12.00 Farská zahrada
13.30 Stodolní
20.00 Fabric

Identifikace
Každý návštěvník festivalu obdrží po předložení vstupenky identifikační náramek na zápěstí, která ho opravňuje ke vstupu do areálu a k možnosti postavit si stan ve stanovém městečku. Identifikačním náramkem se musí prokázat při každém vstupu do festivalového areálu. V případě nemožnosti se prokázat nebude návštěvníkovi umožněn vstup. Popřípadě bude vyveden bezpečnostní službou.

Děti
Děti do 140 cm mají vstup zdarma.

Psi
Do festivalu je vstup psů povolen s výjimkou bojových plemen a to pouze na vodítku, s náhubkem a známkou! Volný pohyb psů je přísně zakázan. Pořadatel si vyhrazuje právo zakázat vstup zjevně agresivním psům jakéhokoliv plemena.

Ubytování
Informace o ubytování mimo prostor určených ke stanování najdete na stránkách MIC Ostrava - http://www.ostravainfo.cz. Ve věcech týkajících se zajištění ubytování se můžete obracet také na CA Bobeš Tour - tel.: 59 612 18 86, e-mail: cabobes@seznam.cz

Akreditace
Akreditace novinářů a dalších hostů je možná pouze předem. Žádosti budou přijímány na emailu colour@zulu.cz nejpozději do 5.7.2003. Vchod pro hosty a novináře bude u Bauhausu. Ve žluté jednopatrové budově u scény Spektrum bude tiskové středisko pro akreditované žurnalisty, kteří budou mít k dispozici PC s napojením na internet. Tiskové konference s kapelami a umělci budou upřesněny v info mailech.

Foto a video
FOTO
Na festivalu je povoleno fotografovat pouze předem akreditovaným fotografům (označení Photopass). Tolerované budou pouze neprofesionální automatické fotoaparáty, které nemohou být používány s bleskem. Při vystoupení headlinerů platí absolutní zákaz fotografovaní.
VIDEO
Natáčení na video respektive na jakýkoliv jiný formát je přísně zakázáno. Výjimku tvoří předem akreditované filmové štáby.

Seminář Silesia fórum CBC a tisková beseda s polskými kapelami
Seminář Silesia fórum CBC spojený s tiskovou besedou s polskými kapelami se uskuteční v klubu Boomerang, Stodolní 22 v sobotu 12.7.2003 od 11.15. Hlavním tématem semináře je přeshraniční kulturní spolupráce s Polskou republikou.

Stanové městečko
Stanové městečko najdete na Černé louce. Je vyhrazeno pouze pro návštěvníky festivalu a bezplatně otevřeno od pátku od 15:00 do neděle 12:00 hod.

Zákazy
Je přísně zakázáno vnášet do areálu jakékoliv skleněné nádoby včetně lahví, plechovky, hořlaviny, zbraně jakéhokoliv druhu, psychotropní látky, předměty ohrožující bezpečnost, pyrotechnické předměty, otevřený oheň, laserová ukazovátka, magnetofony, filmové kamery a videokamery ani fotoaparáty. (Tolerované budou pouze neprofesionální automatické fotoaparáty, které nemohou být používány s bleskem. Při vystoupení headlinerů platí absolutní zákaz fotografovaní.)

Úschovna
V úschovně na Černé louce v prvním patře pavilonu C si za poplatek můžete uložit zavazadla. Doporučujeme vám na festival nevozit mimořádně cenné věci.

Technické vybavení scén
Na kvalitní vybavení scén je kladen velký důraz a především obě hlavní scény budou vybaveny snad tím nejlepším, co v současné době je v ČR k mání. Obě scény vybavují pražské firmy T servis a DSC Company

Spektrum stage:
- PA system od firmy EAW o výkonu 100 000 W od firmy DSC Company
- Velký Ground support s pódiem o rozměru 18x10m od firmy T servis
- Silná světelná baterie od firmy T Servis s 20ks tzv. inteligentními (moving head) světly o celkovém výkonu 150 000 W

Čas stage:
- PA system od firmy Meyer Sound (nejmodernější zvukový systém v CR - např. Lucie tour 2003) od firmy T servis o sile 80 000 W
- Ground support s pódiem o velikosti 12x10m + boční konstrukce pro zavěšení PA systému (tzv.: PA Wings) od firmy T servis
- Světelná aparatura od firmy T Servis s 16 ks tzv. inteligentními (moving head) světly o celkovém výkonu 130 000 W

Informace o Ostravě
MIC Ostrava

Line-up

Mapy areálů

Informační buletin
Každý návštěvník obdrží informační bulletin, který bude obsahovat informace o jednotlivých vystoupeních a scénách, mapu areálu a další důležité informace.