Colours of Ostrava 2003
Česká spořitelna EU statutární město Ostrava

Co je Salsa?

To slovo evokuje sůl, ale je to tanec sladký jako med. Prostor je zaplněn nekonečnými, proplétajícími se a svůdnými rytmy. Houpající se boky a multikulturní směs šťastných, usmívajících se tváří dominují neobyčejně družné atmosféře... To je SALSA!!!!
Salsa (ve španělském překladu "omáčka") je směs afro - karibských rytmů. Kolébkou salsy je Kuby. Na Colours of Ostrava přijede přes sto tanečnic a tanečníků salsy!
A rodilý kubánec Mandy VALDÉS nás do světa salsy uvede na festivalovém workshopu, spojeném s ukázkami tanečních vystoupení skupiny "Havana Salsa a pak po celou dobu festivalu v klubu Tunel, který bude působit jako kubánsky klub. Klub bude laděn latinsko-americky i po festivalu...
Mandy VALDÉS pochází z Kuby, kde tančil v jednom z místních klubů. V Praze působí od roku 1990, jako učitel kubánske salsy a Rueda de Casina. Mandy byl vyhlášen v anketě salsaonline jako nejlepší učitel salsy. Při lekcích se plně uplatňuje jeho neuvěřitelný temperament a smysl pro rytmus.
A spolu s tancem nás dostane do varu "Caribe Band". Jde o profesionální mezinárodní kapelu, vytvořenou během roku 2000 v Praze. Caribe je zaměřená speciálně zaměřená na latinorytmy, jakými jsou například salsa, mambo, merengue, cha-cha-cha, bolero. Využívá taky prvky jazzu, funku a jiných žánrů, upravených ve stylu salsy.
Caribe najdete v mnoha klubech v Praze, pravidelně v baru La Bodega Flaminga v Praze 7. Jejích managerem je Isy Cabrera.

Více si můžete přečíst na www.salsa.cz/caribe