Colours of Ostrava 2003
Česká spořitelna EU statutární město Ostrava

Spektrum scéna
Spektrum je hlavní scéna festivalu Colours of Ostrava 2003 stejně jako při prvním ročníku v roce 2002. Nachází se na volném prostranství mezi Stodolní a Janáčkovou ulicí v centru Moravské Ostravy. Vchod z Janáčkovy ulice (u supermarketu pro kutily Bauhaus) je akreditačním vstupem pro vystupující a novináře, ze Stodolní budou chodit návštěvníci na dostatečně velkou plochu s jedním z největších pódií (18x10m) které kdy bylo v České republice postaveno.
Zvukový PA system od firmy EAW má výkon 100 000 W, takže dobře uslyšíte. A abyste i viděli, tak kromě zadní projekce účinkujících, snímaných kamerou, na obří plátno; bude dění na pódiu osvětlovat silná světelná baterie od firmy T Servis s 20 tzv. inteligentními (moving head) světly o celkovém výkonu 150 000 W!
U vstupu do areálu scény Spektrum bude informační tabule s aktualizací programu. Pokud nebudete zrovna sledovat dění na pódiu, můžete se občerstvit u řady stánků, nebo si něco hezkého koupit na památku.
Ale to hlavní na scéně Spektrum, a proč jste na festival přišli, je hudba.

Pátek 11.7. bude patřit 2,5 hodinovému koncertu Gorana Bregoviće & Wedding and Funeral Bandu. Před ním vystoupí český herec a písničkář Jiří Schmitzer, po Bregovičovi a jeho 45 muzikantech Geoffrey Oryema, africký dramatik a písničkář z Ugandy.

Sobotu 12.7. odstartuje Divokej Bill, veselá pub-rocková parta, která samozřejmě zvládne samostatný koncert třeba i ve sportovní hale. Také Vlasta Redl & Každý den jinak nejsou žádní předjezdci. Taneční atmosféra nezmizí, spíše bude gradovat při vystoupení dance - klezmerových Oi-Va-Voi z Velké Británie. Anglicky zpívající čeští Support Lesbiens patří, stejně jako rap - funková formace J.A.R., mezi hvězdy domácí scény. Předpokládanou všeobecnou pařbu pak vystřelí někam do kosmických výšin koncert britských d´n´b výtečníků Kosheen, kteří zcela jistě předvedou už dobře koncertně prožitý repertoár z albové prvotiny Resist (2001) s písničkami ze současného alba Kokopelli. Toto CD právě domíchávají v Anglii, vydání je plánováno na začátek srpna a i v českých rádiích se už hraje aktuální singl All in My Head.