Colours of Ostrava 2004
Česká spořitelna EU statutární město Ostrava

Účinkující /
Docuku

Docuku Velkou předností citlivých muzikantů z Valašska, sdružených ve skupině Docuku, je pokorná služba lidové písni, zřetelná snaha lidový odkaz nevykrádat, jen zpřístupňovat jeho poetiku a hudební bohatství v nové instrumentaci každému, kdo je ochoten naslouchat, komu učarovaly podmanivé rytmy tradiční hudby středoevropského prostoru.

Docuku vznikla v dubnu 2002 v okruhu kultovního M-klubu Valašské Meziříčí ze spontánní potřeby několika hudebníků společně si zahrát. Současný repertoár skupiny Docuku tvoří především nápadité úpravy lidových písní z Valašska. K jiným zdrojům se kapela obrací, jen když sbírky valašských písní nenabídnou rytmy, harmonie a melodie, jimiž by se ráda vyjádřila.
Docuku natočila debutové album Meziřečí ve Studiu 1 Českého rozhlasu Ostrava v dubnu 2004, přesně dva roky po své premiéře. V běhu těch dvou let se Docuku, vedle řady klubových a festivalových vystoupení, představili v roce 2002 účastníkům Letní filmové školy v Uherském Hradišti, návštěvníkům Indies scény folkové Zahrady 2003 v Náměšti na Hané, a v září téhož roku i hostům pražské slavnostní premiéry filmu Želary.


Složení:
Jiří Buksa, zpěv, kytara, heligonka
Lukáš Španihel, housle ( také primáš cimbálové muziky Soláň)
Lucie Redlová, zpěv, mandolína, perkuse
Roman Vavřík, akordeon
Karel Mikuš, bicí ( 10 let v Mňága a Žďorp )
host: Martin Kuchař, kontrabas (také cimbálová muzika Slanina)


Diskografie:
Meziřečí (2004)


Internet:
http://docuku.centrala.org