Colours of Ostrava 2003
Česká spořitelna EU statutární město Ostrava

Účinkující / The Ecstasy Of St.Theresa

The Ecstasy Of St.Theresa vznikla na počátku devadesátých let minulého století. V tehdejší sestavě Jan P. Muchow, Irna Libowitz, Jan Gregar a Petr Wegner byla tahounem domácí nezávislé scény. Po vydání EP Pigment a debutové desky Sussurate v následujících letech ve Velké Británii jako zatím jediná česká skupina úspěšně vydávala desky a koncertovala.
Po vystoupení v show radia BBC legendárního DJ Johna Peela oslovila kapelu značka Go! Discs, u níž postupně vycházely nahrávky EP Fluidtrance Centauri, album Free D a EP Astralavista.
Zvuk kapely se od kytarové noise music postupem času posunul směrem k elektronické taneční hudbě a z původní sestavy v projektu pokračoval jen Jan P. Muchow. Po krátké odmlce, práci na soundtracku k filmu Šeptej a působení ve skupině Colorfactory začíná Muchow v roce 1996 znovu pracovat na novém materiálu EOST. V roce 1999, po pěti letech od poslední desky, vydává EOST v nynější sestavě Jan P. Muchow a Kateřina Winterová nové album InDust 3 na domácí značce Escape/Monitor EMI. Muchow se věnuje skládání hudby pro několik divadelních představení a filmů (mj. Samotáři, Sen), remixování (Hypnotix, Here, Priessnitz, ad.), produkci, občas hraje v klubech v projektu Lazy Jimmy, zatímco Kateřina Winterová se plně věnuje angažmá na scéně činohry Národního divadla a hraje v několika filmech.
The Ecstasy Of St. Theresa se v roce 2001 pomyslně vrací do začátků, vydává čtyřalbum 4B4, remasterovanou verzi prvních nahrávek EOST (Pigment, Sussurate, Fluidtrance Centauri a Free D). Na podzim 2002 se dostává tomuto albu pocty. Jako první album mimo USA a Velkou Británii je vybráno do prestižní kolekce (vodky) Absolut Album, do níž zatím patří např. klasická alba od interpretů jako David Bowie, Sex Pistols, Velvet Underground anebo Miles Davis. Páté album The Ectasy Of St.Theresa " SLOWTHINKING" vyšlo na začátku loňského října.

The Ectasy Of St.Theresa jsou:
Jan P. Muchow: electronics
Kateřina Winterová: zpěv

Alba The Ectasy Of St.Theresa:
Sussurate (1992)
Free D (1994)
InDust3 (1999)
4B4 (2001)
SLOWTHINKING (2002)

Internet
www.eost.cz