Colours of Ostrava 2003
Česká spořitelna EU statutární město Ostrava

Účinkující / IRENA&VOJTĚCH HAVLOVI + MICHAEL DELIA (USA)

(viola da gamba, violoncello, zvonky - tibetské misky, zpěv)

Jemné předivo tónů utkané jaksi ze srdcí, duší a životního postoje manželů Ireny&Vojtěcha Havlových je základem jejich tichých, v minimalismu pevně zakotvených písniček. Časem, díky cestám, zejména do indického Radžastánu, přibyla i téměř neznatelná inspirace etnickou hudbou, patrnější vliv pak hluboké poznání indické filosofie a dlouholetá jógová praxe obou manželů. Nyní se představí v společném programu s americkým přítelem Michaelem Deliou.

Irena Havlová (1959) studovala hru na historických hudebních nástrojích (viola da gamba a cornetto). Spolupracovala s mnohými sólisty a skupinami barokní hudby. Od roku 1985 začala skládat a uvádět vlastní skladby. V tomtéž roce založila se svým mužem Vojtěchem skupinu Capella Antiqua e Moderna, která hraje autentickou renesanční a barokní hudbu a také i jejich vlastní kompozice. Hrála i se skupinou Trijo a s experimentálním folkovým zpěvákem Oldřichem Janotou. Skládá hudbu k filmům, pro televizi a divadlo.

Vojtěch Havel (1962) po absolvování pražské konzervatoře v roce 1983 spolupracoval s mnohými známými sólisty a skupinami, v klasické i experimentální hudbě - např. s Jiřím Stivínem, Alanem Vitoušem, Tonym Ackermanem, Tomem Guralnickem a několika soubory staré hudby (Musica Antiqua Praha, Pro Arte Antiqua Nova, Renesex) a se soubory nové hudby (Agon, Trijo). Skládá hudbu pro filmy, televizi a divadlo. V současnosti spolupracuje nejvíce se svou ženou Irenou v jejich souborech Capella Antiqua e Moderna, v duu a v 2+2 Dance Comp.

Internet
havlovi.wz.cz