Colours of Ostrava 2003
Česká spořitelna EU statutární město Ostrava

Účinkující / Hrozen

Hrozen se urodil na jaře roku 1995 v novinářském kraji ve Frýdku-Místku. Prvním impulsem ke vzniku bylo setkání kapelníka a houslisty při civilní službě. Kapela potom vznikla převážně z lidí, kteří nikdy s žádnou kapelou nehráli a měli zkušenosti jen se zpěvem v kostele. Začínali jsme tedy "z čisté vody".

Od těch dob v Hroznu uzrálo asi 30 písniček. Hlavním autorským zdrojem je tvorba kapelníka, několik písní přinesl také houslista. Aranže jsou dílem nápadů jednotlivců, které si vzájemně filtrujeme při zkouškách.

Hrajeme celkem kdekoli kam nás pozvou (sály, kostely, kina, obecní úřady, fary, sklepy, kavárny, sportovní haly, kláštery, lesy ...) a kde nejsme v přesilovce proti posluchačům (zatím se nám nestalo). Kromě hraní pořádáme dvakrát do roka hudebně divadelní festiválek "sv. Jan session".

Styl který hrajeme se nám zatím nepodařilo spolehlivě popsat. Nejraději říkáme, že hrajeme podle svého jména, tzn. HROZNĚ. Používanými hudebními nástroji bychom se mohli nejspíš zařadit do kategorie "FOLK", při použití bicích i nějaký ten "BEAT", pro obsah většiny našich textů s přívlastkem "DUCHOVNĚ INSPIROVANÝ" nebo chcete-li "KŘESŤANSKÝ", ale hudebně jde zřejmě o mísení mnoha vlivů, s důrazem na vícehlasé vokály. Hrajeme dle přání buď v jemnější akustické verzi bez bicích nebo v říznější sestavě s bubny. Našim cílem je zahrát si jednou s anděly v nebi.

Seznam skladeb:
Dvakrát
Mezi
V lisu
Až procitnu II.
Kyrie eleison
Gloria
Sanctus
Agnus Dei
Jana Praisová