Colours of Ostrava 2003
Česká spořitelna EU statutární město Ostrava

Účinkující / Korai Öröm (HU)

KORAI ÖRÖM Korai Öröm jsou podle médií maďarská skupina ambientní, městského folku, pozemsky psychedelická, akční, folková hudba neexistujích národů. Kapelasamotná však tvrdí, že pouze hrají world music.
Korai Öröm vznikli v roce 1991. O dva roky později vyrážejí na turné po německých klubech v Zastavách a Škodovkách pod nálepkou "punk z Maďarska," jak je nazvali v Berlíně. V roce 1994 je skupina desetičlenná, kteří hrají na mnohé percussion, didgeridoo, fujaru, píšťalu a vlastnoručně vyrobené nástroje. Na pódiu jsou s nimi i 4 DJs. Hrají v malých klubech a po koncertech se účastní "acid parties," při nichž zažívají mnohé nové zkušenosti a obohacující svůj vnitřní svět a tím i hudbu KÖ.
Korai Öröm do roku 1996 hrají pouze v Maďarsku a Německu. Od roku 1997 projezdili značnou část Evropy. Všude, kde hráli - ve Velké Británii, Irsku, Dánsku, Belgii, Holandsku, Rakousku, Rumunsku, České republice (festival Šlahouny v Kopřivnici), Slovensku ( festival Pohoda v Trenčíně ), Slovinsku, Itálii, Jugoslávii, Bulharsku, Rusku a Polsku - roztancovali desítky a už asi stovky tisíc nadšených lidí.

Co tvrdí o Korai Öröm média:
"Originální post-folk, psychedelie, trans-out ravers z Maďarska.(prestižní magazín Folk Roots, Velká Británie
"Opravdu se jim podařilo vytvořit vlastní sound. Možná to je vůbec nejlepší nová psychedelická kapela" (Wayside Music, USA)
"Originální, nekopíruje MTV, ale je to navýsost současná kapela" (Népszabadság, Maďarsko)
"Korai Öröm spojili zvuky mnoha národů a galaxií" (My Way, Německo)