Colours of Ostrava 2003
Česká spořitelna EU statutární město Ostrava

Účinkující / Létající koberec

Létající koberec založili v roce 1994 léčitel a hudebník Petr Piňos (autor celé řady CD s relaxační hudbou - ) a bubeník Michal Haman. V současné době spolupracují na společných projektech se skupinou Blue Above.

Skupina je vynikajícím příkladem toho, že i v České republice lze vytvořit jemnou odnož taneční hudby, dnes označovanou nejvíce jako chill-out, která je však dynamická a v nejlepším slova smyslu svádí k tanci. Přitom muzika Létajícího koberce má duchovní náboj, když připustíme, že duchovní život se odvíjí od práce s tělem. A právě tanec je vlastně i nejstarší formou pohybu s jednoznačně duchovním nábojem, pokud se provozuje dostatečně dlouho.

Létající koberec totiž poletuje někde mezi šamanskými rituály a dream house music, world music a ethno-trance-breakbeatem. Hudba a tanec tuto pražskou skupinu zajímají především jako prostředky k navození transu. Tento přístup je tisíce let starý a byl používán v mnoha kulturách světa. Vystoupení Létajícího koberce mívají charakter taneční párty.

Létající koberec jsou:
Petr Piňos, buben Anchor, chrastítka
Michal Haman, arabská darbuka, indiánské bubny, chrastítka, loop-hat
a stálí hosté:
Miloš Hájíček (Blue Above), editing, analog keyboards, samply, zpěv
Antonín Hlávka, africké džembe, chrastítka, perkuse
Martin Kreutzberg, africké džembe, bonga, chrastítka, perkuse
Líza Vegrová, orientální tanec.

Internet
www.letajicikoberec.cz