Colours of Ostrava 2003
Česká spořitelna EU statutární město Ostrava

Účinkující / November 2nd

November 2nd November 2nd z Hranic na Moravě vznikli v roce 1995. Vyhráli prestižní soutěž pro začínající hudebníky Jim Beam Rock 1998. Několikrát vystupovali v cizině - o přenos jednoho z 9 anglických vystoupení dokonce projevila zájem slovutná rozhlasová stanice BBC! Letos byli nominováni na cenu Anděl 2002 v kategorii "objev roku." V soutěži Žebřík 2002 získali druhé místo v kategorii "překvapení roku."

November 2nd si vysloužili nálepku koncertně atraktivní, velmi talentované a hudebními kritiky milované kapely kolem kytaristky a zpěvačky Saši Langošové. Langošová má ostřejší, výrazný a zároveň ohebný hlas, jehož bluesová barva se výrazně odlišuje od ostatních. Umí vyprávět písně jako příběh, ponořit se do proudu hudby a nechat se jím nést nebo se vyšvihne na vrchol energického vzdutí. Nic pro ni není přirozenější než zpěv.

Osu kapely tvoří zpěvačka a kytaristka Saša Langošová a kytarista Roman Helcl. Doplňují je zkušení hudebníci Aleš Zenkl (hrál ve skupinách Tichá dohoda, Proud Martina Kučaje nebo Space Junkie) a Tomáš Brožek (Cirkus Praha, Snake Eaters).

November 2nd jsou:
Saša Langošová, zpěv, kytara
Roman Helcl, kytara, zpěv
Aleš Zenkl, basa
Tomáš Brožek, bicí
&
Jan Kořínek, varhany Hammond

Internet:
http://www.november2nd.net