Colours of Ostrava 2003
Česká spořitelna EU statutární město Ostrava

Účinkující / Revelation Ostrava

Revelation Ostrava, gospelový sbor pro lidi ve věku (nejen) studentů vysoké školy , byl založen v únoru 2001 YMCOU Ostrava-Poruba. Přestože k tomu, abyste do Revelation vstoupili, nemusíte splňovat žádné zvláštní podmínky, ani projít konkurzem, získal tento sbor velice dobrou pověst díky svým "našlapaným" a živým koncertům s bohatým repertoárem od gospelů a spirituálů až po popové písničky (např. Billy Joel, Van Morrison,...) V posledních dvou letech se Revelation s oblibou pravidelně účastní různých akcí typu Majáles VŠB TU Ostrava nebo Česko-anglické adventní večery pořádané Církví bratrskou v Ostravě. V roce 2003 měl tento sbor možnost získat věhlas i na místech jako jsou klub Boomerang na Stodolní a ostravská věznice, různé charitativní akce nebo plesy. Kromě toho, v listopadu bude Revelation vystupovat v klubu Parník.

Ve Velké Británii se nalézá celá síť těchto Revelation sborů, se kterými náš Revelation Ostrava udržuje kontakty. Letos například strávili tři naši členové týden v Edinburgu, kde nacvičovali koncert spolu s dalšími 120 zpěváky (včetně Bazila Meada, legendárního dirigenta London Community Gospel Sboru) z 15 různých Rock-gospel sborů ve Velké Británii.

Vystupování na Colours of Ostrava je nejlepším možným způsobem ukončení tohoto úspěšného akademického roku. Jsme velmi zvědaví, co přinese příští rok...