Colours of Ostrava 2003
Česká spořitelna EU statutární město Ostrava

Účinkující / Skyline

Skyline jsou velmi známými reprezentanty pražské taneční scény. Kapela Skyline vznikla v roce 1997 a u jejího zrodu stáli producent Hoffy_M a bubeník Radek B. Nyní je kapela šestičlenná. K zakládajícímu duu se přidala zpěvačka Sister Zulu (spolupracuje například s Colorfactory, Significant Other), hráč na saxofon, melodicu a flétnu Rich FD, violoncellista, klávesista a též producent Štěpán a MC NU C, který v létě 2002 nahradil dlouholetého zpěváka Skyline MC Strictly Orange (ten přešel k Hypnotix).

Vlastní kariéra Skyline začala v roce 1998 na dnes již legendárním festivalu Jelení příkop, kde odehráli povedený koncert před takovými jmény jako jsou 808 Solid State, Transglobal Uderground s Natachou Atlas, nebo The ORB. Zpočátku se jejich styl definoval jako junglepop - spojení drum´n´bassu a popového pojetí skladeb, později jejich tvorba vykrystalizovala na stylově barevnou, autonomní směsici žánrů.

Debutové album Riders In The Store (Intellygent Recordings, podzim 2001) žánrově osciluje mezi breakbeatem a trancem, ke slyšení tu ale jsou i ozvěny taneční hudby začátku let devadesátých. Nahrávka sklidila velmi příznivé kritiky - v časopise Rock & Pop získala devět hvězdiček z deseti! Jsou klasiky žánru, v únorovém čísle časopisu Ultramix bylo CD s vydařenými downtempovými remixy debutového alba Skyline.

Skyline pravidelně koncertují a nechybí na žádném významném festivalu - např. Rock For People, Cosmic Trip, Pohoda. Hráli loni i na české verzi festivalu Creamfields v exkluzivním nočním čase ve vybrané společnosti kapel jako Underworld nebo Kosheen. Právě s Kosheen budou opět na letošním festivalu Colours of Ostrava. Skyline získali v prestižní anketě Dance Awards 2001 cenu za nejlepší live act roku.

Skyline jsou:
Hoffy_M, producent, elektronika
Radek B., bicí
Sister Zulu, zpěv
MC NU C, zpěv
Rich FD, saxofon, melodica, flétna
Štěpán, violoncello, klávesy

Internet
http://www.skylineweb.cz